Μαρξιστικό Δελτίο

Το Μαρξιστικό Δελτίο έχει σκοπό να διαδώσει την επαναστατική θεωρία και να παρουσιάσει τον διάλογο των επαναστατικών ιδεών * Από τους κλασσικούς μέχρι τους σύγχρονους επαναστάτες διανοούμενους και αγωνιστές * Τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο (Κ. Μαρξ) * thanasis.ane@gmail.com * Τα άρθρα δεν εκφράζουν και την ιστοσελίδα *

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Νέα Κυκλοφορία Των Εκδόσεων Red Marks : «Οι Επαναστατικές Ιδέες Του Τρότσκι»

Οι εκδόσεις Red Marks παρουσιάζουν το βιβλίο «Οι επαναστατικές ιδέες του Τρότσκι», με κείμενα των Ντάνκαν Χάλας και Ερνέστ Μαντέλ.


Το έργο του Τρό­τσκι επε­κτεί­νε­ται σε πολλά και ση­µα­ντι­κά ζη­τή­µα­τα. Μέσα σε αυτό ξε­χω­ρί­ζουν 3 µε­γά­λα «κέ­ντρα», που για την επε­ξερ­γα­σία του κα­θε­νός από αυτά θα χρεια­ζό­ταν ίσως µια ολό­κλη­ρη ζωή. Το πρώτο, αφορά τη στρα­τη­γι­κή της σο­σια­λι­στι­κής επα­νά­στα­σης στο σύγ­χρο­νο κα­πι­τα­λι­σµό, µε τη θε­ω­ρία της Διαρ­κούς Επα­νά­στα­σης. Το δεύ­τε­ρο, αφορά τη σύν­δε­ση της στρα­τη­γι­κής µε την τα­κτι­κή, ιδιαί­τε­ρα στις χώρες του ανα­πτυ­γµέ­νου κα­πι­τα­λι­σµού, µε την υπε­ρά­σπι­ση και την πα­ρα­πέ­ρα επε­ξερ­γα­σία της τε­λευ­ταί­ας µε­γά­λης συ­µβο­λής του Λένιν σχε­τι­κά µε το Ενιαίο Μέ­τω­πο και τη µε­τα­βα­τι­κή πο­λι­τι­κή. Το τρίτο, αφορά την πρώτη µαρ­ξι­στι­κή επε­ξερ­γα­σία, την πρώτη από­πει­ρα ανά­λυ­σης σχε­τι­κά µε το µε­γά­λο ερώ­τη­µα του πώς χά­θη­κε η επα­νά­στα­ση στην ΕΣΣΔ.


Στην επέ­τειο των 80 χρό­νων από τη δο­λο­φο­νία του Τρό­τσκι, οι εκ­δό­σεις Red Marks επέ­λε­ξαν να εκ­δώ­σουν, µαζί, τα 2 κεί­µε­να που ακο­λου­θούν στο βι­βλίο που κρα­τά­τε στα χέρια σας.

Το κεί­µε­νο του Ντάν­καν Χάλας "Ο µαρ­ξι­σµός του Τρό­τσκι" γρά­φτη­κε το 1979 και απο­τε­λεί µια συ­νε­κτι­κή συ­νο­λι­κή πα­ρου­σί­α­ση της ζωής και του έργου του Τρό­τσκι. Ο Ντ. Χάλας υπήρ­ξε ση­µα­ντι­κό στέ­λε­χος των IS, µε­τέ­πει­τα SWP, στη Βρε­τα­νία. Με βαθιά γνώση και σε­βα­σµό στο έργο του Τρό­τσκι, δεν δι­στά­ζει να ανα­δεί­ξει τις «αντι­νο­µί­ες» του και κυ­ρί­ως τα λάθη που είχαν πο­λι­τι­κή ση­µα­σία για τους «επι­γό­νους», στα πλαί­σια των διά­φο­ρων ρευ­µά­των που προ­έ­κυ­ψαν από την 4η Διε­θνή.

Το κεί­µε­νο του Ερ­νέστ Μα­ντέλ "Η επι­και­ρό­τη­τα του τρο­τσκι­σµού" είναι γρα­µµέ­νο την ίδια πε­ρί­ο­δο (1978) και κα­τα­πιά­νε­ται µε τα ανά­λο­γα ζη­τή­µα­τα, από τη σκο­πιά όµως όσων διεκ­δί­κη­σαν την πο­λι­τι­κή και ορ­γα­νω­τι­κή «συ­νέ­χεια» της 4ης Διε­θνούς. Αντα­να­κλά, επί­σης, βαθιά γνώση και σε­βα­σµό στο έργο του Τρό­τσκι, που δεν αι­σθά­νε­ται την ανά­γκη να κρύ­ψει λάθη και αδυ­να­µί­ες και να κα­τα­φύ­γει σε µια δο­γµα­τι­κή υπε­ρά­σπι­ση της κάθε φρά­σης και ρήσης.

Λίγα λόγια για τους συγ­γρα­φείς εδώ: Ντάν­καν Χάλας, Ερ­νέστ Μα­ντέλ

Πε­ρισ­σό­τε­ρα στον σύν­δε­σμο

Λόγω των πε­ριο­ρι­στι­κών μέ­τρων, επι­λέ­ξα­με να ανα­βάλ­λου­με την επί­ση­μη κυ­κλο­φο­ρία της νέας μας έκ­δο­σης, μέχρι την άρση των πε­ριο­ρι­σμών στα βι­βλιο­πω­λεία.

Μπο­ρεί­τε, ωστό­σο, να αγο­ρά­σε­τε το βι­βλίο μετά από επι­κοι­νω­νί­ας μαζί μας, στην τιμή των €8,00.

Ει­δι­κό­τε­ρα, οι κά­το­χοι της κάρ­τας φίλων των εκ­δό­σε­ων RedMarks μπο­ρούν να προ­μη­θευ­τούν το πρώτο τους αντί­τυ­πο στα €5,00.
 

«Οι επα­να­στα­τι­κές ιδέες του Τρό­τσκι»

Ντάν­καν Χάλας, Ερ­νέστ Μα­ντέλ

Πρό­λο­γος: Αντώ­νης Ντα­βα­νέ­λος

Σε­λί­δες 208, δια­στά­σεις 14x20,5

ISBN 978-618-5473-02-0

τιμή λια­νι­κής €10,00

Εκ­δό­σεις Redmarks, Νο­έμ­βρης 2020 Για πα­ραγ­γε­λί­ες: sales@​redmarks.​gr

Για Τύπο και Βι­βλιο­πα­ρου­σιά­σεις: info@​redmarks.​gr

Τη­λέ­φω­νο επι­κοι­νω­νί­ας: 210.8233761

Κλα­ζο­με­νών 1-3, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου