Μαρξιστικό Δελτίο

Το Μαρξιστικό Δελτίο έχει σκοπό να διαδώσει την επαναστατική θεωρία και να παρουσιάσει τον διάλογο των επαναστατικών ιδεών * Από τους κλασσικούς μέχρι τους σύγχρονους επαναστάτες διανοούμενους και αγωνιστές * Τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο (Κ. Μαρξ) * thanasis.ane@gmail.com * Τα άρθρα δεν εκφράζουν και την ιστοσελίδα *

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Θήβα: Τίμησαν τον Παντελή Πουλιόπουλο

Πολύ μεγάλη και συγκινητική ήταν η εκδήλωση που οργανώθηκε την Κυριακή 9/12 στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας από την Επιτροπή για την Αποκατάσταση της μνήμης του Παντελή Πουλιόπουλου και από το Δήμο Θηβαίων με την ευκαιρία της αποκατάστασης της προτομής του μεγάλου θηβαίου επαναστάτη μαρξιστή.

“Η προτομή επανατοποθετήθηκε στο ίδιο σημείο από όπου είχε κλαπεί έξω από το Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας” τόνισε στην ΕΑ ο Γιώργος Αποστόλοπουλος μέλος της Επιτροπής Αποκατάστασης. “Παρόντες στην εκδήλωση ήταν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, πάρα πολλοί Θηβαίοι αλλά και πολύς κόσμος που είχε ταξιδέψει από άλλες πόλεις, από την Αθήνα ακόμα και από την Θεσσαλονίκη. 
Eκ μέρους της οικογένειας χαιρέτησε ο Θοδωρής Πουλιόπουλος ανιψιός του Παντελή, γιος του αδερφού του. Σε μια κατάμεστη αίθουσα ακολούθησε ένα σημαντικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την Ναταλία Ρασούλη, η οποία μίλησε για τον Παντελή Πουλιόπουλο και στη συνέχεια τραγούδησε καταπληκτικά με μια πολύ προσεγμένη επιλογή των κομματιών.

Αυτό που αποφασίσαμε είναι πως μετά την σημαντική αποκατάσταση της προτομής, το επόμενό μεγάλο πλάνο είναι η δημιουργία του μουσείου Παντελή Πουλιόπουλου στην πόλη της Θήβας. Το οίκημα στο οποίο γεννήθηκε ο Παντελής δεν γίνεται να περιέλθει στα χέρια της επιτροπής και του Δήμου αφού βρίσκεται σε χρήση. Ωστόσο αποφασίσαμε να βρούμε ένα παλιό διατηρητέο κτίσμα να το αγοράσουμε και να το ανακαινίσουμε. Υπάρχουν άλλωστε πάρα πολλά αντικείμενα του Παντελή Πουλιόπουλου που φυλάσσονται σε διάφορα αρχεία ξεκινώντας από το σημαντικό αρχείο του μακαρίτη Χρήστου Αναστασιάδη. Υπάρχουν μέχρι και αδημοσίευτα χειρόγραφα από τα τετράδια της Ακροναυπλίας και πολλά άλλα αντικείμενα που αξίζει να εκτεθούν και να μελετηθούν από τους ιστορικούς του εργατικού κινήματος και της αριστεράς”.
Πηγή : ergatiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου