Μαρξιστικό Δελτίο

Το Μαρξιστικό Δελτίο έχει σκοπό να διαδώσει την επαναστατική θεωρία και να παρουσιάσει τον διάλογο των επαναστατικών ιδεών * Από τους κλασσικούς μέχρι τους σύγχρονους επαναστάτες διανοούμενους και αγωνιστές * Τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο (Κ. Μαρξ) * thanasis.ane@gmail.com * Τα άρθρα δεν εκφράζουν και την ιστοσελίδα *

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

18 Μάρτη 1871 : Ξεκινά H Προσπάθεια Εγκαθίδρυσης Της Παρισινής Κομμούνας (Video)

Σαν σήμερα, στις 18 Μάρτη 1871, ξεσπά στο Παρίσι η εργατική εξέγερση και η προσπάθεια εγκαθίδρυσης της Παρισινής Κομμούνας. Η αστική τάξη τελικά θα χτυπήσει άγρια τους εργάτες, αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο, και 72 μέρες μετά η Κομμούνα είχε κατασταλεί. 

Μπορείτε να διαβάσετε ένα αναλυτικό σχετικό άρθρο με τίτλο «Παρισινή κομμούνα 1871: η έφοδος στον ουρανό και η επίδρασή της στη μαρξιστική σκέψη».


Το παρακάτω βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθήστε την συζήτηση που είχαν ο Σταύρος Πανούσης και ο Χρήστος Αβραμίδης, με τον καθηγητή Φιλοσοφίας Ευτύχη Μπιτσάκη ο οποίος αναλύει τους όρους που οδήγησαν στην ύπαρξη της Παρισινής Κομμούνας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτή διαλύθηκε από τον στρατό.
Πηγή : tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου