Μαρξιστικό Δελτίο

Το Μαρξιστικό Δελτίο έχει σκοπό να διαδώσει την επαναστατική θεωρία και να παρουσιάσει τον διάλογο των επαναστατικών ιδεών * Από τους κλασσικούς μέχρι τους σύγχρονους επαναστάτες διανοούμενους και αγωνιστές * Τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο (Κ. Μαρξ) * thanasis.ane@gmail.com * Τα άρθρα δεν εκφράζουν και την ιστοσελίδα *

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Το Βερολίνο Διαδήλωσε Για Την Ρόζα Και Τον Καρλ!

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε την Κυριακή στο Βερολίνο για να τιμήσει την 102η επέτειο της δολοφονίας (15 Ιανουαρίου) των δύο μεγάλων ηγετικών μορφών του κομμουνιστικού κινήματος του εικοστού αιώνα στη Γερμανία Ρόζα Λούξεμπουργκ και Καρλ Λίμπνεχτ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από παραστρατιωτικές δυνάμεις της ακροδεξιάς, σε συνεργασία με την κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών το 1919.

Η διαδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο έχει αναφορά στα τρία “L”: Λίμπνεκχτ, Λούξεμπουργκ και Λένιν και αποτελεί μια διαχρονική παρέμβαση ασυμβίβαστων, επαναστατικών και κομμουνιστικών τάσεων στη Γερμανία. Οργανωμένη από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς πραγματοποιήθηκε και φέτος, παρά την πανδημία.


 
 
Η διαδήλωση δέχθηκε αναίτια επίθεση και συγκρούστηκε με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αφορμή τους περιορισμούς συναθροίσεων στο Βερολίνο στο πλαίσιο της καταπολέμησης του Covid-19, όταν επιχείρησε να προσεγγίσει το τόπο ταφής της Ρόζας και του Καρλ. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ψευδώς ότι οι διαδηλωτές δεν τηρούσαν τα μέτρα.

Oι διαδηλωτές καταγγέλλουν άγρια καταστολή από την πλευρά της αστυνομίας. Έγιναν πολλές συλλήψεις και τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής.
Σύμφωνα με ενημερωτική ιστοσελίδα η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού εναντίον του κόσμου, ενώ η επίθεση έθεσε την υγεία όλων σε κίνδυνο καθώς ήταν αδύνατο να κρατηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις. 

Πηγή : Πριν

1 σχόλιο:

  1. 1982 ΑΘΗΝΑ δυτικά προάστια ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ συντηρητικος

    έμαθα για αυτήν από ένα δικό σας αριστερό blogspot

    κρίμα
    Ήταν τόσο νέα

    η γυναίκα δε πρέπει μα συμμετέχει σε τέτοια
    Αλλά αν ποτέ τύχει και συμμετέχει
    άντε κοματια να γίνει
    δε πειράζει
    αστην
    γυναίκα είναι
    θελει να παίξει
    κρίμα ήταν τόσο νέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή