Μαρξιστικό Δελτίο

Το Μαρξιστικό Δελτίο έχει σκοπό να διαδώσει την επαναστατική θεωρία και να παρουσιάσει τον διάλογο των επαναστατικών ιδεών * Από τους κλασσικούς μέχρι τους σύγχρονους επαναστάτες διανοούμενους και αγωνιστές * Τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο (Κ. Μαρξ) * thanasis.ane@gmail.com * Τα άρθρα δεν εκφράζουν και την ιστοσελίδα *

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

H Επιτροπή Αποκατάστασης του Μνημείου του Παντελή Πουλιόπουλου την Τρίτη 21/11, ώρα 16.00 στην ertopen

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις 18/11 έγινε μάζεμα της ανοιχτής Επιτροπής για την Αποκατάσταση του μνημείου του Παντελή Πουλιόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Θήβας. Η προτομή κλάπηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στην συμβολή των οδών Μπέλλου και Θρεψιάδου. Ο Δήμος Θηβαίων το 2006 επί δημαρχίας του Θανάση Σκούμα και με την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων της πόλης και της περιοχής έκανε το ελάχιστο για τον Παντελή, τοποθετώντας την προτομή του.
 
Η ανοιχτή επιτροπή που χτίσαμε απαρτίζεται από μέλη πολιτικών οργανώσεων, αγωνιστών από την Θήβα και συγγενών του Παντελή Πουλιόπουλου. Στην επιτροπή συμμετέχουν ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς , ο Βασίλης Κουτουλούλης εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θήβας με την παράταξη Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση κ.α. Την επιτροπή στηρίζει μετά και από απόφαση των Δ.Σ., το Εργατικό Κέντρο Θήβας και το Εργατικό Κέντρο Λειβαδιάς.

Ο δήμαρχος της Θήβας έχει δεσμευτεί να συμβάλει οικονομικά ο Δήμος για την αναστήλωση της Προτομής μέσα στον Δεκέμβρη. Η επιτροπή πραγματοποιεί καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για να καλυφθεί το υπόλοιπο ποσό που χρειάζεται καθώς και για να διαδοθεί το έργο της ηγετικής φυσιογνωμίας του εργατικού κινήματος και μεγάλου θεωρητικού του επαναστατικού μαρξισμού. Η επιτροπή απευθύνεται σε Σωματεία, Συλλόγους, κοινωνικούς φορείς της περιοχής καλώντας να συμβάλουν όλοι για να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση της προτομής. Στις 18/11 πραγματοποιήσαμε εξόρμηση στην κεντρική πλατεία Θήβας για να προπαγανδίσουμε την αναγκαιότητα της αποκατάστασης του Μνημείου. Την Τρίτη 21/11 16.00-17.00 θα βρισκόμαστε στο studio της Ertopen για να παρουσιάσουμε το έργο του Παντελή Πουλιόπουλου.
Το Σάββατο 2/12 ώρα 11.00 η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στο Εργατικό Κέντρο Θήβας για να οργανώσει τις Παρεμβάσεις στα Μ.Μ.Ε., την εκδήλωση στην πόλη της Θήβας και να σχεδιάσει και τις επόμενες δράσεις της. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει ξανά παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Όλοι, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και η νεολαία, πρέπει να τιμήσουμε τον Π. Πουλιόπουλο , που για τα ιδανικά του ελληνικού και παγκόσμιου εργατικού κινήματος έδωσε μέχρι και την ζωή του. Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Θήβας αλλά και της γύρω περιοχής να βοηθήσουμε στην Επιτροπή και να συμμετέχουμε για να συμβάλουμε όπως μπορούμε στην αποκατάσταση του μνημείου προς τιμή της μνήμης του Παντελή Πουλιόπουλου.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΟΥΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
 
Τηλ. επικοινωνίας:

Γιώργος Αποστολόπουλος (Θήβα) 6978353438
Βαγγέλης Κιτσώνης (Αθήνα) 6984697263
Γιάννης Φουφουδάκης (Αθήνα) 693927613

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου