Μαρξιστικό Δελτίο

Το Μαρξιστικό Δελτίο έχει σκοπό να διαδώσει την επαναστατική θεωρία και να παρουσιάσει τον διάλογο των επαναστατικών ιδεών * Από τους κλασσικούς μέχρι τους σύγχρονους επαναστάτες διανοούμενους και αγωνιστές * Τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο (Κ. Μαρξ) * thanasis.ane@gmail.com * Τα άρθρα δεν εκφράζουν και την ιστοσελίδα *

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Θέσεις ΚΕ ΚΚΕ : ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Παίζουν Το Παιχνίδι Της Άρχουσας Τάξης»

▸Δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη της 6ης Φλεβάρη το δεύτερο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριό του. Χρειάζονται κάποιες πρώτες επισημάνσεις. Στη θέση 37 τσουβαλιάζονται στο πλαίσιο του «οπορτουνιστικού χώρου» δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ, το ΜέΡΑ25, το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την «υιοθέτηση απόψεων που προβάλλονται διεθνώς από την “αριστερή πτέρυγα των δημοκρατικών των ΗΠΑ”»!

Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατηγορούνται προκλητικά για «στοίχιση» με την ελληνική αστική τάξη και τις «ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ»! «Στην πράξη, ακόµα και άθελά τους, εξαιτίας αυτής της πολιτικής τους, παίζουν το παιχνίδι των ιµπεριαλιστικών κέντρων και της ελληνικής άρχουσας τάξης», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Θέσεις, τη στιγμή που το ΚΚΕ υιοθετεί το σύνολο των θέσεων που προβάλλει το ελληνικό κράτος για τα χωρικά ύδατα, την υφαλοκρηπίδα και τις ΑΟΖ, και με τη στρατιωτική του ισχύ και στο διπλωματικό πεδίο.

Τα «σχέδια για τη δημιουργία νέου οργανωτικού “κομμουνιστικού” μορφώματος» έχουν στόχο να λειτουργήσουν «ως ανάχωμα στη συμπόρευση λαϊκών δυνάμεων με το ΚΚΕ» και η «ενότητα δράσης στο κίνημα» χαρακτηρίζεται «φιλική επίθεση». Όλα αυτά τη στιγμή που το ΚΚΕ διατηρεί σχέσεις στο πλαίσιο του «Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος» (παρά τις διαφωνίες) με κόμματα όχι μόνο κυβερνητικά, τώρα ή στο παρελθόν, αλλά και με εμπεδωμένη λογική αστικής διαχείρισης (π.χ. ΑΚΕΛ). Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι.

Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου