Μαρξιστικό Δελτίο

Το Μαρξιστικό Δελτίο έχει σκοπό να διαδώσει την επαναστατική θεωρία και να παρουσιάσει τον διάλογο των επαναστατικών ιδεών * Από τους κλασσικούς μέχρι τους σύγχρονους επαναστάτες διανοούμενους και αγωνιστές * Τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο (Κ. Μαρξ) * thanasis.ane@gmail.com * Τα άρθρα δεν εκφράζουν και την ιστοσελίδα *

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΗΠΑ Πανεπιστήμιο Στη Φλόριντα Αφαίρεσε Το Όνομα Του Κ. Μαρξ Από Αίθουσα Λόγω… Της Ρωσικής Εισβολής Στην Ουκρανία

 Μετά τις απαράδεκτες απαγορεύσεις έργων του Τσαϊκόφσκι και άλλων σπουδαίων Ρώσων δημιουργών σε χώρες της Ευρώπης, με δικαιολογία την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα το πήγε ένα βήμα παρακάτω...

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα, το όνομα του Καρλ Μαρξ αφαιρέθηκε από αίθουσα μελέτης στο Πανεπιστήμιο… εξαιτίας της ρωσικής εισβολής!

Πέρα από το γεγονός πως τέτοιες ενέργειες τροφοδοτούν κλίμα μισαλλοδοξίας για να στηριχθεί το ένα από τα δύο στρατόπεδα ληστών, στην προκειμένη περίπτωση το ευρωατλαντικό, φαίνεται ότι οι εμπνευστές αυτής της απόφασης ...αγνοούν βασικά στοιχεία, όπως το γεγονός ότι ο Μαρξ ήταν Γερμανός ή το γεγονός ότι εδώ και 30 χρόνια η Ρωσία είναι το αντίθετο της Σοβιετικής Ένωσης, έχοντας αποτινάξει από πάνω της οτιδήποτε έχει σχέση με τον θεμελιωτή μαζί με τον Ένγκελς, της κοσμοθεωρίας του επιστημονικού κομμουνισμού.

Προφανώς και δεν αγνοούν τα παραπάνω, όμως στην προσπάθεια διάφορων κέντρων να ταυτίσουν τη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, με την ΕΣΣΔ και να δικαιολογήσουν τον βαθύ αντικομμουνισμό τους, προβαίνουν σε εξόφθαλμες γελοιότητες που αναμενόμενα προκάλεσαν αντιδράσεις από φοιτητές του Ιδρύματος.
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου